Suomi 100 –hanke: Ahveniston kivetyt polut -kirja on julkaistu
Avaa esite (pdf). Kirjan voit tilata joko sähköpostilla: ylojarviseura(at)gmail.com tai seuran nettikaupasta.
Liity sinäkin jäseneksi Ylöjärvi-Seuraan
Liittymislahjaksi saat Ylöjärvellä sanottua –kaskukirjan. Tästä pääset tekemään jäsenhakemuksen.
Fröökynän keittokirja
Eri vuosien fröökynöiden herkkureseptit on koottu Fröökynän keittokirjaksi. Lisätietoa (pdf).
Kirjan voit tilata seuran nettikaupasta tai ostaa seuraavista myyntipisteistä.
Ylöjärvi-Seura, logo

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutuyhdistys

Kotiseutuyhdistyksen tavoitteet:

• Herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet.
  • Työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi.
  • Löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi.

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Ylöjärvi, historia, kansanperinne, kehittäminen, tapahtumat, tilaisuudet, retket, kerhot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Ylöjärvi-Seura järjestää tämän vuoden aikana jo tutuksi tulleita perinteisiä tapahtumia, mutta myös jotain uutta on tulossa.

• 8.5. Siivoustalkoot
    • Toteutetaan yhdessä koulujen, kaupungin ja yhdistysten kanssa Ylöjärven ympäristötalkoopäivä.
  • 20.5. Kevätkokous Sauriolla
    • Luento ja kokous alkaen klo 17. Keskustellaan Saurion historiasta ja tulevaisuudesta. Kahvitarjoilu, tervetuloa!
  • 26.5. Ylöjärven markkinat
    • Osallistutaan Ylöjärven markkinoille mm. tuotemyyntiä.
  • 25.7. Kotiseutuilta Vikelän myllyllä
    • Vietetään kotiseutuiltaa Vikelän tuulimyllyllä, ohjelmaa ja hartaustilaisuus yhdessä Ylöjärven seurakunnan kanssa.
  • 15.9. Räikän tulet
    • Koko perheen ohjelmallinen ilta Räikän puistossa. Järjetetään yhdessä kaupungin kulttuuripalveluiden, MLL:n Ylöjärven yhdistyksen ja muiden kiinnostuneiden kanssa.
  • 12.11. Isänpäivän kirkkopyhä
Muu toiminta
  • Järjestetään valokuvanäyttelyitä eri kohteissa ja Keitaan kuvanäyttelyitä, perinnetallennus.
  • Tuotemyynti tapahtumissa sekä verkkosivun kautta jatkuu ja uusi Räikän Fröökynän myyntipiste yhdistyksen tuotteille.
Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Yhdistyksellä on myynnissä ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".