Tilaa nyt Fröökynän ruusu. Kyseessä on Ylöjärven nimikkoruusu, Ylöjärven 150 v. kunniaksi. Lue lisää tai tee tilaus.
Suomi 100 –hanke: Ahveniston kivetyt polut -kirja on julkaistu, esite pdf.
Kirjan voit tilata joko sähköpostilla: ylojarviseura(at)gmail.com tai seuran nettikaupasta. Myyntipisteet: Ylöjärven uutisten toimitus ja Aito säästöpankki.
Ylöjärvi-Seura, logo

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutu­yhdistys

Kotiseutuyhdistyksen tavoitteet:

• Herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet.
  • Työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi.
  • Löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi.

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Ylöjärvi, historia, kansanperinne, kehittäminen, tapahtumat, tilaisuudet, retket, kerhot

Toiminta­a ja tapahtumia vuonna 2020

Ylöjärvi-Seura järjestää tämän vuoden aikana jo tutuksi tulleita perinteisiä tapahtumia, mutta myös jotain uutta on tulossa.

• 16.2. Laskiaistempaus
    • Ylöjärven seurakuntakeskuksella klo 11–15.
    • Ylöjärvi-Seuran naistoimikunta mukana.
  • 26.2. Ylöjärvi 150 vuotta – juhlavuosi videoilla!
    • Leija–kirjastossa esitetään juhlavuoden videoita.
    • Avajaistapahtuma monitoimisalissa ke 26.2.2020 klo 17.30 – 19.00.
    • Videot pyörivät nonstoppina Leijan näyttelytilassa ma 9.3. – la 14.3., kirjaston aukioloaikoina.
    • Tapahtuman järjestävät Ylöjärvi–Seura ja Ylöjärven kaupunginkirjasto.
  • 9.3. Räikän Fröökynän julkistamistilaisuus
    • 37. Räikän Fröökynä julkistetaan Räikällä klo 18–20.
    • Ohjelmaa: Serenadi Räikän Fröökynälle, arpajaiset, muuta musiikkia ja lausuntaa.
  • 16.5. Ylöjärven markkinat
    • Elovainiolla klo 8–15.
  • 13.5. Siivoustalkoot harjulla
    • Tarkemmat tiedot myöhemmin.
  • 6.5. Ylöjärvi-Seuran kevätkokous
    • Kokous alkaa klo 17.00.
    • Jukka Stenius "esiintyy".
Muu toiminta
  • Hanke vuonna 2019: "Ylöjärvi 150 v ja Ylöjärven Muisti"
    • Ylöjärvi täyttää 150 vuotta ja onnittelemme Ylöjärven kaupunkia! Olemme mukana monella tapahtumalla ja Ylöjärven Muisti –hankkeella, jonne voit tarjota alueen historiasta aineistoa. Erityisesti yritysten ja yhdistysten toimintaan liittyvä toimintahistoriatieto on tervetullutta.
    • 10.12. Ylöjärven Muisti -kotiseutuarkisto on avattu
      Arkistoa täydennetään jatkuvasti ja tällä hetkellä se sisältää jo yli 4600 dokumenttia, mm. kuvia, videoita, äänitteitä, asiakirjoja sekä muuta aineistoa. Löytyykö sinulta sopivaa aineistoa tallennettavaksi? Katso tietoa tallennettavasta aineistosta ja ota yhteyttä.
    • Yhteydenotot: digi.ylojarviseura(at)gmail.com tai 044 981 5659.
    • ylojarvenmuisti.ylojarviseura.net
      ylojarven-muisti-logo

• Järjestetään valokuvanäyttelyitä eri kohteissa ja Keitaan kuvanäyttelyitä, perinnetallennus.
  • Tuotemyynti tapahtumissa sekä verkkosivun kautta jatkuu ja uusi Räikän Fröökynän myyntipiste yhdistyksen tuotteille.
Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Yhdistyksellä on myynnissä ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".