Tuotemyynti myymälässä, Sauriontie 1, Ylöjärvi. Talven/kevään 2022 aukioloajat lauantaisin klo 11-14: 15.1., 29.1., 12.2., 26.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4., 7.5., 21.5.
TILAA NYT UUTUUSKIRJAT! Tarinoita Ylöjärveltä ja vähän muualtakin hintaan 35 € ja Ylöjärvi laulaa hintaan 25 €.
Nettikaupasta löytyy myös Lapsuuteni Soppeenmäki -kirja hintaan 30 € sekä Fröökynän kahvi ja Fröökynän keittokirja yhteishintaan 27 €.
Ylöjärvi-Seura, logo

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutu­yhdistys

Kotiseutuyhdistyksen tavoitteet:

• Herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet.
  • Työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi.
  • Löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi.

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Ylöjärvi, historia, kansanperinne, kehittäminen, tapahtumat, tilaisuudet, retket, kerhot

Toimintaa ja tapahtumia vuonna 2021

• 28.4. Vuosikokous sähköisenä klo 18. Tervetuloa jäsenet!
  • 20.5. Siivoustalkoot Ylöjärvellä
  • 5.11. Syyskokous klo 18.00
  • 11.11. kello 18.00 Ylöjärvi laulaa -laulukirjan julkistamis- ja yhteislaulutilaisuus Sauriolla
  • 14.11. klo 10.00 Ylöjärvi-Seuran kirkkopyhä
  • 10.-12.12. Joulu Saurio – Ylöjärvi-Seura ja Kulttuuriosuuskunta Saurio järjestävät joulumyyjäiset Sauriolla

Koronapandemian vuoksi kaikkia tälle vuodelle kaavailtuja tapahtumia ei ole voitu toteuttaa. Mm. suositut tilaisuutemme Vikelän Myllyllä heinäkuussa ja Räikän tulet Räikän rannassa syyskuussa jouduttiin perumaan tänäkin vuonna.

Muu toiminta
Tuotemyyntiä Seuran myymälässä, Sauriontie 1, Ylöjärvi ja seuran nettikaupassa
  • Tervetuloa kaupoille Sauriolle.
    • Talven/kevään 2022 aukioloajat lauantaisin klo 11-14: 15.1., 29.1., 12.2., 26.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4., 7.5., 21.5.
  • Uutuustuotteita!
    • Nyt myynnissä Ylöjärvi-aiheisia T-paitoja ja mukeja (saatavissa vain myymälästä).

Myymälästä Ylöjärvi-aiheisia tuotteita heti mukaan.

Ylöjärven Muisti -kotiseutuarkisto

Ylöjärven Muisti käynnistyi Ylöjärven 150 v -juhlavuoden hankkeena, tarkoituksena perustaa nettipohjainen arkistointijärjestelmä ja tallentaa sinne Ylöjärven historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa julkisesti kaikkien nähtäville. Varsinaisen hankkeen päättyessä 31.12.2021, arkisto oli ollut virallisesti käytössä jo kaksi vuotta, käyttäjät olivat sen löytäneet ja hankkeen päättyessä sinne oli tallennettu kuvaus- ja oheistietoineen yli 11000 dokumenttia mm. kuvia, videoita, äänitteitä, lehtileikkeitä ja asiakirjoja.

Työ jatkuu edelleen

Vaikka varsinainen hanke on tältä osin päättynyt, työ jatkuu edelleen. Arkistoa täydennetään edelleen ja aineistoa otetaan vastaan. Katso tietoa tallennettavasta aineistosta ja jos sinulta sellaista löytyy, ota yhteyttä. Myös yritysten ja yhdistysten toimintaan liittyvä historiatieto on tervetullutta. Lue lisää yhdistys- ja yritystarinoista.

Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Yhdistyksellä on myynnissä Ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".