Seuran nettikaupassa nyt Fröökynän kahvi ja keittokirja yhteishintaan 27 €.
Ylöjärvi-Seura, logo

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutu­yhdistys

Kotiseutuyhdistyksen tavoitteet:

• Herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet.
  • Työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi.
  • Löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi.

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Ylöjärvi, historia, kansanperinne, kehittäminen, tapahtumat, tilaisuudet, retket, kerhot

Toiminta­a ja tapahtumia vuonna 2020

Ylöjärvi-Seura järjestää tämän vuoden aikana jo tutuksi tulleita perinteisiä tapahtumia, mutta myös jotain uutta on tulossa.

HUOM! Pandemian vuoksi muutoksia seuraaviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin

• 6.5. Ylöjärvi-Seuran kevätkokous
    • Sähköinen Zoom-kokous alkaa klo 18.00. Jäsenille lähetetty kutsu.
  • 16.5. Ylöjärven markkinat
    • Peruttu pandemian vuoksi.
  • 13.5. Siivoustalkoot harjulla
    • Siirretty syksyyn. Ajankohta tarkentuu myöhemmin. Kevätsiivousta toivomme joka tapauksessa!
  • Vikelän myllyn kotiseutuilta ja Räikän tulet ovat tältä vuodelta perutut.
  • 8.11. Ylöjärvi-Seuran kirkkopyhä
Muu toiminta
  • Järjestetään valokuvanäyttelyitä eri kohteissa ja Keitaan kuvanäyttelyitä, perinnetallennus.
  • Tuotemyynti tapahtumissa sekä verkkosivun kautta jatkuu ja uusi Räikän Fröökynän myyntipiste yhdistyksen tuotteille.
Tuotemyyntiä Seuran myymälässä, Sauriontie 1, Ylöjärvi ja seuran nettikaupassa
  • Saurion joulumyyjäiset 11.-13.12.2020, peruttu.
  • Uutuustuotteita!
    • Nyt myynnissä Ylöjärvi aiheisia T-paitoja ja mukeja (saatavissa vain myymälästä).

Myymälästä Ylöjärvi-aiheisia tuotteita heti mukaan.

Ylöjärven Muisti -kotiseutuarkisto

Ylöjärven Muisti on Ylöjärven 150 –juhlavuoden hanke, jonne tallennetaan Ylöjärven historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa. Arkistoa täydennetään jatkuvasti ja tällä hetkellä se sisältää jo yli 6500 dokumenttia, mm. kuvia, videoita, äänitteitä ja asiakirjoja. Löytyykö sinulta sopivaa aineistoa tallennettavaksi? Katso tietoa tallennettavasta aineistosta ja ota yhteyttä. Erityisesti yritysten ja yhdistysten toimintaan liittyvä toimintahistoriatieto on tervetullutta.

Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Facebookin timeline-liitännäisen toiminnassa on ollut ongelmia viime päivinä. Jos postaukset eivät näy, varsinainen Facebook-sivumme toimii, joten tervetuloa sinne.

Yhdistyksellä on myynnissä ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".