Suomi 100 –hanke: Ahveniston kivetyt polut -kirja on julkaistu, esite pdf
Kirjan voit tilata joko sähköpostilla: ylojarviseura(at)gmail.com tai seuran nettikaupasta. Myyntipisteet: Ylöjärven uutisten toimitus ja Aito säästöpankki.
Ylöjärvi-Seura, logo

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutuyhdistys

Kotiseutuyhdistyksen tavoitteet:

• Herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet.
  • Työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi.
  • Löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi.

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Ylöjärvi, historia, kansanperinne, kehittäminen, tapahtumat, tilaisuudet, retket, kerhot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Ylöjärvi-Seura järjestää tämän vuoden aikana jo tutuksi tulleita perinteisiä tapahtumia, mutta myös jotain uutta on tulossa.

• 8.5. Siivoustalkoot
    • Toteutetaan yhdessä koulujen, kaupungin ja yhdistysten kanssa Ylöjärven ympäristötalkoopäivä.
  • 20.5. Kevätkokous Sauriolla
    • Luento ja kokous alkaen klo 17. Keskustellaan Saurion historiasta ja tulevaisuudesta. Kahvitarjoilu, tervetuloa!
  • 26.5. Ylöjärven markkinat
    • Osallistutaan Ylöjärven markkinoille mm. tuotemyyntiä.
  • 25.7. Kotiseutuilta Vikelän myllyllä
    • Vietetään kotiseutuiltaa Vikelän tuulimyllyllä, ohjelmaa ja hartaustilaisuus yhdessä Ylöjärven seurakunnan kanssa.
  • 15.9. Räikän tulet
    • Koko perheen ohjelmallinen ilta Räikän puistossa. Järjetetään yhdessä kaupungin kulttuuripalveluiden, MLL:n Ylöjärven yhdistyksen ja muiden kiinnostuneiden kanssa.
  • 12.11. Isänpäivän kirkkopyhä
Muu toiminta
  • Järjestetään valokuvanäyttelyitä eri kohteissa ja Keitaan kuvanäyttelyitä, perinnetallennus.
  • Tuotemyynti tapahtumissa sekä verkkosivun kautta jatkuu ja uusi Räikän Fröökynän myyntipiste yhdistyksen tuotteille.
Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Yhdistyksellä on myynnissä ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".