Suomi 100 –hanke: Ahveniston kivetyt polut -kirja on julkaistu, esite pdf
Kirjan voit tilata joko sähköpostilla: ylojarviseura(at)gmail.com tai seuran nettikaupasta. Myyntipisteet: Ylöjärven uutisten toimitus ja Aito säästöpankki.
Ylöjärvi-Seura, logo

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutu­yhdistys

Kotiseutuyhdistyksen tavoitteet:

• Herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet.
  • Työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi.
  • Löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi.

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Ylöjärvi, historia, kansanperinne, kehittäminen, tapahtumat, tilaisuudet, retket, kerhot

Toiminta­suunnitelma vuodelle 2019

Ylöjärvi-Seura järjestää tämän vuoden aikana jo tutuksi tulleita perinteisiä tapahtumia, mutta myös jotain uutta on tulossa.

• 17.2. Seurakunnan talvitapahtuma
  • 8.3. Räikän Fröökynän julkistus klo 18 Pappilan perhetalolla
  • 22.3. Kevätkokous klo 18 Pääkirjasto Leijassa. Kahvitarjoilu, tervetuloa!
  • 14.5. Ylöjärven ympäristötalkoopäivä
    • Toteutetaan yhdessä koulujen, kaupungin ja yhdistysten kanssa Ylöjärven ympäristötalkoopäivä.
  • 25.5. Ylöjärven markkinat
    • Osallistutaan Ylöjärven markkinoille. Tuotemyyntiä. Valokuvanäyttely.
  • 31.7. Kotiseutuilta Vikelän tuulimyllyllä
    • Kotiseutuiltaa Vikelän tuulimyllyllä, jossa ohjelmaa ja hartaustilaisuus. Tilaisuus järjestetään yhdessä Ylöjärven seurakunnan kanssa.
  • 14.9. Räikän tulet -tapahtuma
    • Koko perheen maksuton ohjelmallinen ilta Räikän puistossa. Tapahtuma järjetetään yhdessä kaupungin kulttuuripalveluiden, MLL:n Ylöjärven yhdistyksen ja muiden kiinnostuneiden kanssa.
Muu toiminta
  • Hanke vuonna 2019: "Ylöjärvi 150 v ja Ylöjärven Muisti"
    • Ylöjärvi täyttää 150 vuotta ja onnittelemme Ylöjärven kaupunkia! Olemme mukana monella tapahtumalla ja Ylöjärven Muisti –hankkeella, jonne voit tarjota alueen historiasta aineistoa. Erityisesti yritysten ja yhdistysten toimintaan liittyvä toimintahistoriatieto on tervetullutta.
    • Yhteydenotot: digi.ylojarviseura(at)gmail.com tai 044 981 5659.
    • ylojarvenmuisti.ylojarviseura.net
      ylojarven-muisti-logo

• Järjestetään valokuvanäyttelyitä eri kohteissa ja Keitaan kuvanäyttelyitä, perinnetallennus.
  • Tuotemyynti tapahtumissa sekä verkkosivun kautta jatkuu ja uusi Räikän Fröökynän myyntipiste yhdistyksen tuotteille.
Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Yhdistyksellä on myynnissä ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".