Ylöjärvi-Seura

Perinne­tallennus

Ylöjärvi-Seuran arkistossa on mm. valokuvia, äänitallenteita ja kirjoja. Valokuvatoimikunta kokoontuu seuran toimistolle yleensä tiistaisin klo 9-12. Olemme kiinnostuneita Ylöjärveä ja sen ihmisiä, rakennuksia, maisemia tms. kuvaavista valokuvista. Voimme kopioida valokuvasi tietokoneelle seuran arkistoon ja ne tulevat näin paremmin dokumentoiduiksi ja säilyvät täten myös jälkipolville. Alkuperäiset valokuvat jäävät omistajalle.

Parikymmentä vuotta sitten perustettu valokuvatoimikunta kerää ylojärveläistä kuva-aineistoa, joka tallennetaan alkuperäiskuvista digitaaliseen tietokantaan. Valokuvien arkistointi kaipaa lisää paikallista kuvamateriaalia säilytettäväksi jälkipolville. Tänään otettu kuva on huomenna historian.

Teimme DVD-tallenteen yhdistyksen perustamiskokouksesta vuodelta 1953. Samoin vuosina 1950-1970 tehdyt henkilöhaastattelut on siirretty C-kaseteilta DVD-muotoon.

Perinnetallennuksen yhteystiedot: Sauriontie 1, 33470 YLÖJÄRVI, ylojarviseura(at)gmail.com

Hanke vuonna 2019: "Ylöjärvi 150 v ja Ylöjärven Muisti"

Ylöjärvi täyttää 150 vuotta ja onnittelemme Ylöjärven kaupunkia! Olemme mukana monella tapahtumalla ja Ylöjärven Muisti –hankkeella, jonne voit tarjota alueen historiasta aineistoa. Erityisesti yritysten ja yhdistysten toimintaan liittyvä toimintahistoriatieto on tervetullutta.

• 10.12. Ylöjärven Muisti -kotiseutuarkisto on avattu
    Arkistoa täydennetään jatkuvasti ja tällä hetkellä se sisältää jo yli 4600 dokumenttia, mm. kuvia, videoita, äänitteitä, asiakirjoja sekä muuta aineistoa. Löytyykö sinulta sopivaa aineistoa tallennettavaksi? Katso tietoa tallennettavasta aineistosta ja ota yhteyttä.

Hankkeen yhteystiedot: digi.ylojarviseura(at)gmail.com tai puh. 044 981 5659.

Hankkeen kotisivut: ylojarvenmuisti.ylojarviseura.net

ylojarven-muisti-logo