Ylöjärvi-Seura

Perinne­tallennus

Ylöjärvi-Seuran arkistossa on mm. valokuvia, äänitallenteita ja kirjoja. Valokuvatoimikunta kokoontuu seuran toimistolle yleensä tiistaisin klo 9-12. Olemme kiinnostuneita Ylöjärveä ja sen ihmisiä, rakennuksia, maisemia tms. kuvaavista valokuvista. Voimme kopioida valokuvasi tietokoneelle seuran arkistoon ja ne tulevat näin paremmin dokumentoiduiksi ja säilyvät täten myös jälkipolville. Alkuperäiset valokuvat jäävät omistajalle.

Parikymmentä vuotta sitten perustettu valokuvatoimikunta kerää ylojärveläistä kuva-aineistoa, joka tallennetaan alkuperäiskuvista digitaaliseen tietokantaan. Valokuvien arkistointi kaipaa lisää paikallista kuvamateriaalia säilytettäväksi jälkipolville. Tänään otettu kuva on huomenna historian.

Teimme DVD-tallenteen yhdistyksen perustamiskokouksesta vuodelta 1953. Samoin vuosina 1950-1970 tehdyt henkilöhaastattelut on siirretty C-kaseteilta DVD-muotoon.

Perinnetallennuksen yhteystiedot: Sauriontie 1, 33470 YLÖJÄRVI, ylojarviseura(at)gmail.com

Ylöjärven Muisti -kotiseutuarkisto

• Ylöjärven Muisti on Ylöjärven 150 -juhlavuoden hanke, jonne tallennetaan Ylöjärven historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa. Arkistoa täydennetään jatkuvasti ja tällä hetkellä se sisältää jo yli 6000 dokumenttia, mm. kuvia, videoita, äänitteitä ja asiakirjoja. Löytyykö sinulta sopivaa aineistoa tallennettavaksi? Katso tietoa tallennettavasta aineistosta ja ota yhteyttä. Erityisesti yritysten ja yhdistysten toimintaan liittyvä toimintahistoriatieto on tervetullutta.
  • Yhteydenotot: digi.ylojarviseura(at)gmail.com tai 044 981 5659.
  • ylojarvenmuisti.ylojarviseura.net

ylojarven-muisti-logo