Ylöjärvi-Seura

Perinne­tallennus

Ylöjärvi-Seuran arkistossa on mm. valokuvia, äänitallenteita ja kirjoja. Valokuvatoimikunta kokoontuu seuran toimistolle yleensä tiistaisin klo 9-12. Olemme kiinnostuneita Ylöjärveä ja sen ihmisiä, rakennuksia, maisemia tms. kuvaavista valokuvista. Voimme kopioida valokuvasi tietokoneelle seuran arkistoon ja ne tulevat näin paremmin dokumentoiduiksi ja säilyvät täten myös jälkipolville. Alkuperäiset valokuvat jäävät omistajalle.

Parikymmentä vuotta sitten perustettu valokuvatoimikunta kerää ylojärveläistä kuva-aineistoa, joka tallennetaan alkuperäiskuvista digitaaliseen tietokantaan. Valokuvien arkistointi kaipaa lisää paikallista kuvamateriaalia säilytettäväksi jälkipolville. Tänään otettu kuva on huomenna historian.

Teimme DVD-tallenteen yhdistyksen perustamiskokouksesta vuodelta 1953. Samoin vuosina 1950-1970 tehdyt henkilöhaastattelut on siirretty C-kaseteilta DVD-muotoon.

Perinnetallennuksen yhteystiedot: Sauriontie 1, 33470 YLÖJÄRVI, ylojarviseura(at)gmail.com

 
Ylöjärven Muisti -kotiseutuarkisto

Ylöjärven Muisti käynnistyi Ylöjärven 150 v -juhlavuoden hankkeena, tavoitteena perustaa nettipohjainen arkistointijärjestelmä ja tallentaa sinne Ylöjärven historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa julkisesti kaikkien nähtäville. Varsinaisen hankkeen päättyessä 31.12.2021, arkisto oli ollut virallisesti käytössä jo kaksi vuotta, käyttäjät olivat sen löytäneet ja hankkeen päättyessä sinne oli tallennettu kuvaus- ja oheistietoineen yli 11000 dokumenttia mm. kuvia, videoita, lehtileikkeitä ja asiakirjoja.

Työ jatkuu edelleen

Arkistoa täydennetään edelleen ja aineistoa otetaan vastaan. Katso tietoa tallennettavasta aineistosta ja jos sinulta sellaista löytyy, ota yhteyttä. Myös yritysten ja yhdistysten toimintaan liittyvä historiatieto on tervetullutta. Lue lisää yhdistys- ja yritystarinoista.

 

Wikipedia: Valokuva, Äänite, Kuvatallenne, CD, DVD - Muut: Perinnetallennus